Składniki / Ingridients:
- Ryba (łosoś lub inna) / Fish (salmon or other)
- Ciasto francuskie / Flaky Pastry
- Kapusta / Cabbage
- Przyprawy / Spices
Sprawa jest bardzo prosta:
- Ciasto francuskie układam w formie, na dół kładę pokrojoną kapustę i posypuję solą i pieprzem.
- Na tym układam rybę (najlepiej pozbawić ją skóry – ja o tym zapomniałam) i ją również posypuję solą i pieprzem, dodatkowo na wierzch kładę tymianek i rozmaryn.
- Boki ciasta nacinam w paski i zaplatam „na rybie” w coś na kształt warkocza.
- Wstawiam do gorącego piekarnika na ok 25min na termoobieg na ok 180st.
- Wyciągam i gotowe 😉
This is easy:
- Put the flaky pastry on your oven dish, then put sliced cabbage over it and add some salt and pepper.
- Then put your fish on top of the cabbage (it’s better to remove the skin – I forgot about it) and add salt and pepper, rosemary and thyme too.
- Cut the sides of the pastry into some sort of stripes and weave something like braid over the fish.
- Put into the hot convection oven for about 25min in 180st.
- Put it out and that’s it 😉
W sumie proste i szybkie, a smaczne i efektowne 😉 Smacznego!
It’s quick and easy but tasty and impressive 😉 Bon appetit!
0 komentarzy