Składniki / Ingridients:

  • Ryba (łosoś lub inna) / Fish (salmon or other)
  • Ciasto francuskie / Flaky Pastry
  • Kapusta / Cabbage
  • Przyprawy / Spices

Sprawa jest bardzo prosta:

  1. Ciasto francuskie układam w formie, na dół kładę pokrojoną kapustę i posypuję solą i pieprzem.
  2. Na tym układam rybę (najlepiej pozbawić ją skóry – ja o tym zapomniałam) i ją również posypuję solą i pieprzem, dodatkowo na wierzch kładę tymianek i rozmaryn.
  3. Boki ciasta nacinam w paski i zaplatam „na rybie” w coś na kształt warkocza.
  4. Wstawiam do gorącego piekarnika na ok 25min na termoobieg na ok 180st.
  5. Wyciągam i gotowe 😉

This is easy:

  1. Put the flaky pastry on your oven dish, then put sliced cabbage over it and add some salt and pepper.
  2. Then put your fish on top of the cabbage (it’s better to remove the skin – I forgot about it) and add salt and pepper, rosemary and thyme too.
  3. Cut the sides of the pastry into some sort of stripes and weave something like braid over the fish.
  4. Put into the hot convection oven for about 25min in 180st.
  5. Put it out and that’s it 😉

W sumie proste i szybkie, a smaczne i efektowne 😉 Smacznego!

It’s quick and easy but tasty and impressive 😉 Bon appetit!

  • Katalina

    Fajna alternatywa dla klasycznej rybki 🙂 Z pewnością pyszna!

    • Pycha 😀

    • Emi

      mmmmm… wyglada mega apetycznie !

  • Bardzo mi się to danie podoba 🙂

  • Aż zrobiłam się głodna 🙁 😀